Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vingerafdruk toont afkomst van voedsel

Bij het onderzoeken van de chemische en fysische 'vingerafdruk' worden de kenmerken van een product in kaart gebracht. Met deze kenmerken kan men achterhalen waar producten vandaan komen of in wat voor een productiesysteem geproduceerd is. Ook kunnen ongewenste stoffen opgespoord worden.



De analytische vingerafdruk kan hierdoor op vele manieren gebruikt worden in de praktijk. Vooral op het gebied van voedsel authenticiteit en het zoeken naar ongewenste stoffen. RIKILT zette vijf interessante voorbeelden op een rijtje van onderzoek naar de Vingerafdruk van Voedsel en de geheimen die het prijsgeeft.

Bron: Wageningen Universiteit

Publicatiedatum: