Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook Fruitmasters en WOG Raiffeisen hebben ingestemd

Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF ondertekenen overeenkomst

De Raden van Bestuur van Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF kondigden op 27 mei 2015 aan dat zij een intense vorm van commerciële samenwerking onderzochten. Vandaag, net voor de aanvang van het nieuwe hardfruit-seizoen, ondertekenden Veiling Haspengouw, UNIVEG en AIF officieel de overeenkomst voor hun toekomstige samenwerking.

In de nieuwe structuur blijft Veiling Haspengouw als coöperatie bestaan en wordt ze bovendien versterkt door de uitbreiding van de afzetkanalen. UNIVEG van zijn kant participeert in twee filialen van Veiling Haspengouw, namelijk H-Fruit en H-Pack. H-Fruit wordt meer dan ooit de verkooporganisatie van alle hard- en zachtfruit van de leden-fruittelers van Veiling Haspengouw. H-Pack is het sorteer- en pakstation van de veiling en behoort tot de modernste van Europa. Met Carlo Franssen werd bovendien versterking gevonden om deze 2 filialen te leiden. H-Fruit en H-Pack vergroten hun commerciële slagkracht door deze samenwerking. Het project kan op de financiële steun rekenen van AIF, het investeringsfonds van Groep Boerenbond, omdat het de positie van de Belgische fruitteler versterkt en een marktgestuurde productie in de hand werkt.



De samenwerking tussen de partners is in overeenstemming met de GMO-reglementering en is goedgekeurd door de GMO Autoriteit. Verder kreeg het project het akkoord van de Mededingingsautoriteit en EFC, het samenwerkingsverband tussen Veiling Haspengouw, de Koninklijke Fruitmasters Groep uit Nederland en WOG Raiffeisen e.G. uit Zuid-Duitsland.

"Veiling Haspengouw is klaar voor het nieuwe seizoen. Na een geslaagd kersenseizoen, werd ook tijdens de voorbereiding van het hardfruitseizoen de professionalisering van de veiling verdergezet. De timing voor de samenwerking tussen Veiling Haspengouw en UNIVEG komt dan ook op een goed moment."

Over AIF: Agri Investment Fund CVBA is de investeringsmaatschappij van Groep Boerenbond (MRBB). AIF spreidt haar participaties over de relevante toelevering- en afzetkanalen voor agrarische producten en beloftevolle innovatieve ontwikkelingen die de positie van de land- en tuinbouwers en hun coöperaties versterkt.

Publicatiedatum: