Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
uien- en wortelmarkt week 35/2015

Oostenrijk: uienopbrengst -20% per ha

De Oostenrijkse uienmarkt is in z'n geheel genomen in evenwicht. Het aanbod neemt weliswaar langzaam toe, maar omdat de opbrengst per hectare circa 20% lager ligt dan in een gemiddeld jaar, raakt men de beschikbare hoeveelheden goed kwijt op de markt. Terwijl in het binnenland de vraag vanwege de vakantieperiode nog rustig is, verloopt de export vlot. Nu het einde van de vakantieperiode in zicht is en er lagere temperaturen op komst zijn, zal ook de vraag in het binnenland weer op kunnen leven. Bij de telersprijzen waren er geen veranderingen. Aan het begin van week 35 werd er voor losse uien, gepoetst en gesorteerd in een kist, afhankelijk van de grootte tussen de 18 en 22 euro per 100 kg betaald.


© NÖ - Betriebswirtschaft - Priplata

Wortelen
Op de Oostenrijkse wortelmarkt verlopen de zaken nog steeds rustig. Een aanbod dat is afgestemd op de behoefte, stuit vanwege de vakantieperiode op een rustige binnenlandse vraag. Van export is momenteel geen sprake. Met de komst van koelere temperaturen en het einde van de vakantie zou de binnenlandse handel in de komende tijd weer op moeten leven. De prijzen van een 1 kg zak vanaf de verpakkingsfabriek (zonder oververpakking), liggen momenteel stabiel op 55 tot 58 euro per 100 kg.
Publicatiedatum: