Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Gartenbauzentrale Main-Donau: "Hoge komkommerprijzen“"

Het prijsniveau van komkommers is op de Duitse markt momenteel zo hoog als het in tien jaar niet meer is geweest. De reden hiervan is de afgenomen oogst in Duitsland en de Benelux. "Door de grote hittegolven tijdens deze zomer zijn de komkommers niet zo gegroeid als normaal", legt Kai Fuchs uit, plaatsvervangend bedrijfsleider van 'Gartenbauzentrale Main-Donau eG' (GMD). "Hierdoor konden de producenten minder oogsten dan gebruikelijk. Daarnaast neemt de komkommerconsumptie toe bij mooi weer."


Plaatsvervangend bedrijfsleider Kai Fuchs van Gartenbauzentrale Main-Donau eG

Hitterecord
GMD teelt op in totaal 21,5 hectare kasareaal verse groenten, waaronder komkommers, diverse slasoorten en wortelen. "Op ons bedrijf in Kitzingen hadden we dit jaar met 40,3 graden een hitterecord! Dan hebben de komkommers het liever iets koeler. Korte hitteperiodes zijn geen probleem, maar als de zeer hoge temperaturen zich over meerdere dagen uitstrekken groeien de komkommers niet meer zoals normaal", schetst Kai de situatie.

De komkommers van GMD worden uitsluitend onder glas geteeld, aldus Kai. "Door de hitte dragen de planten momenteel niet zoveel vruchten als gebruikelijk. Daardoor kunnen de planten beter op krachten komen."

Goede afzet ondanks hoge prijzen
Volgens Fuchs heeft de gestegen prijs echter geen negatieve uitwerking op de afzet. "De afzet is goed en we hebben geen problemen om onze komkommers op de markt onder te brengen", zegt Kai. "De situatie voor de telers is momenteel uitstekend. We kunnen de bestellingen van onze klanten probleemloos leveren, zelfs wanneer zij nog meer komkommers zouden kunnen gebruiken."



Daniel Schury is de bedrijfsleider van 'Franz Schmitt GmbH & Co. KG' en verhandelt exclusief de komkommers van GMD aan de Großmarkt München

De hoofdafnemer van GMD-komkommers is de Duitse levensmiddelenhandel. "Naast de levensmiddelenhandel verkopen we onze komkommers ook aan de Großmarkt München via het bedrijf 'Franz Schmitt GmbH & Co. KG'. Dit bedrijf handelt daar als enige groothandelaar direct en exclusief met de komkommers van onze telerscoöperatie."


Kai Fuchs
Gartenbauzentrale Main-Donau eG
Seebachstraße 36, 97320 Albertshofen
Tel. +49 (0)9321 300790
fuchs@gbz-main-donau.de
www.gbz-main-donau.de