Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Capuzzo leidend producent van gedroogde appelringen



"Ik heb in mijn leven veel dingen gedroogd," zegt Antonio Bettarello, eigenaar van Capuzzo, dat gespecialiseerd is in de verwerking van groenten en fruit voor allerlei toepassingen. Hoewel Antonio onlangs ook begonnen is met het verwerken van lokale groenten, zoals rode witlof, pompoen en asperges, blijft de appel, die onder andere verwerkt wordt tot babyvoeding het belangrijkste product.

"We zijn leidend leverancier van gedroogde appelringen in Europa," zegt Antonio. Capuzzo heeft een breed assortiment aan gedroogde appelen, die op verschillende manieren gebruikt kunnen worden - ze zijn verkrijgbaar met of zonder schil, met rode of groene schil, in verschillende vormen, met verschillende vochtpercentages, biologisch of geschikt voor babyvoeding (residuvrij). 



"Het drogen van groenten en fruit doet geen afbreuk aan hun voedingswaarden. Het proces duurt 4-5 uur en vindt plaats onder een temperatuur van 50-60°C. De AGF wordt niet gepasteuriseerd, maar verliest slechts water. De techniek vermindert verlies en geeft producten, die anders aan bederf onderhevig zouden zijn een langere houdbaarheid. Bovendien zorgt het proces voor een hoge concentratie van voedingsstoffen: een kilo van een gedroogd product bevat dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als meerdere kilo's van het verse product."

De 37.000 m² grote faciliteit van Capuzzo bevindt zich in de omgeving van Verona en heeft een opslagcapaciteit van 11.000 ton. Capuzzo werkt voornamelijk met buitenlandse cliënten, maar de afgelopen jaren is de vraag op de binnenlandse markt gestegen. "Zelfs zo veel dat ons buitenlands marktaandeel is gedaald van 95 tot 72%. We exporteren onder andere naar Scandinavië, India, Sri Lanka en Maleisië."

Contacts:
Capuzzo

Via Cicogna, 37
37040 Roveredo di Guà (Verona) ITALY
Tel.: +39 0442 469090
Fax: +39 0442 469080
Email: info@capuzzo.com
Web: www.capuzzo.com
Publicatiedatum: