Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veelbelovende markt voor Schotse blauwe bessen

Het Schotse seizoen voor blauwe bessen is onlangs een week later dan normaal van start gegaan. Peter Thompson van Thomas Thompson gaf aan dat onlangs de eerste bessen werden geplukt, maar dat het seizoen zijn piek bereikt in september en oktober. "Tot nu toe ziet het er goed uit. Het seizoen is iets later dan normaal wegens het erg slechte zomerweer," legt Peter uit.

Thomas Thompson maakt gebruik van een areaal van 25 hectare in tunnels voor blauwe bessen, net als voor kersen, kruisbessen en Aroniabessen. "Het duurt lang voordat blauwe bessenbossen in productie komen. Sommige van onze recente aanplantingen komen dit seizoen net tot volledige productie, dus zullen we dit jaar een toename in volume zien. De individuele opbrengst zal ongeveer hetzelfde blijven als vorig seizoen," legt Peter uit.

De markt werd de afgelopen weken overheerst door Poolse blauwe bessen, maar deze nemen nu af zodat de markt er gunstig uit ziet voor binnenlandse blauwe bessen. "Consumenten zullen normaal lokale bessen verkiezen boven geïmporteerde bessen. Poolse blauwe bessen komen uit opslag, waardoor de kwaliteit drastisch vermindert vergeleken met vers geplukte Schotse bessen. Er is echt geen vergelijk in kwaliteit."

Alle blauwe bessen van het bedrijf gaan naar de versmarkt direct naar retail.

Voor meer informatie:
Peter Thompson
Thomas Thompson
Tel: 44 1250 875500
Email: pthomson@tthomson.co.uk
www.tthomson.co.uk





Publicatiedatum: