Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canada: champignonoogstrobot kan industrie veranderen

Het 'Robotics and Automation team' op het Vineand Research and Innovation Centre (Vineland) in Ontario, werkt aan de ontwikkeling van een robot die de Canadese industrie voor verse paddenstoelen wel eens zou kunnen veranderen.

De paddenstoelenteelt is intensief werk. De paddenstoelen gewassen vereisen vele oogstcyclussen en het handmatig plukken kan voor fysieke spanningen zorgen. Onderzoekers en de industrie hebben al een aantal jaar onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van geautomatiseerde oogstsystemen. Paddenstoelen zijn erg gevoelig voor schade, dus een echte oplossing moet nog gevonden worden. We waren blij verrast toen we tijdens ons bezoek aan Vineland een glimp opvingen van de eerste, succesvolle, geautomatiseerde paddenstoelenoogster.

De uitdaging van het ontwikkelen van een paddenstoelenoogsterrobot zit hem in het vinden van een machine, die dezelfde intelligentie en vaardigheden heeft als een mens. "Het is complexer dan we eerst dachten," zegt Lana Culley, Vinelands Business Development Director. "Het is niet makkelijk om een intelligent systeem te ontwikkelen die een paddenstoel kan vinden van het juiste formaat."


Na een foto van het teeltbed te hebben gemaakt, analyseert en beslist de robot welke paddenstoelen hij kan oogsten.

Na jaren aan de robot gewerkt te hebben, heeft het team een machine ontwikkeld. De robot kan kiezen welke paddenstoelen hij moet plukken, plukt ze en kan ze daarna voorzichtig in een verpakking stoppen. De robot software algoritme kan beslissen wanneer het een paddenstoel kan plukken door een aantal factoren te analyseren.



Het hele proces van analyseren en plukken kost zes seconden. De robot gebruikt een gepatenteerde grijper om te plukken, snijdt vervolgens de steel er af en plaatst hem in de verpakking.

De geautomatiseerde oogster gaat nu door naar de tweede fase van ontwikkeling. De robot kan mogelijk de traditionele paddenstoelenteelt veranderen. "Wij denken dat onze unieke technologieën de paddenstoelensector niet alleen in Canada maar ook wereldwijd kan veranderen."

Met een paddenstoelenproductie van meer dan 100 miljoen kilo is Canada een van de grootste paddenstoelenproducenten van Noord Amerika.


Voor meer informatie:
Vineland Research and Innovation Centre
info@vinelandresearch.com
www.vinelandresearch.com


Publicatiedatum: