Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Thais ananasbedrijf klaagt Andy Hall aan

Andy Hall loopt het risico op een rechtszaak van $10 (€8,89) miljoen en op zeven jaar gevangenis. Hij wordt beschuldigd van laster door een Thais ananasbedrijf toen Thaise bedrijven onder vuur lagen voor het misbruik van arbeidsmigranten in de VS en EU. Hall (34) kwam in 2013 met een verslag over de werkomstandigheden bij het bedrijf Natural Fruit in zuidelijk Thailand. Hierin beschuldigde hij de fabriek van dwang- en kinderarbeid, onwettig lage lonen en lange werktijden. Het rapport met de titel 'Goedkoop heeft een hoge prijs' werd uitgegeven door de Finse burgerrechtengroep Finnwatch en heeft ervoor gezorgd dat het toezicht is verscherpt op de Thaise voedselsector - die al jaren met beschuldigingen van mishandeling van het voornamelijk buitenlandse personeel te maken heeft.

Natural Fruit is een belangrijke leverancier aan de Europese drankmarkt en produceert ananassapconcentraat dat het levert aan de Finse retailers SOK en Kesko, alsook aan private sapmerken. De eigenaar van Natural Fruit, Wirat Piyapornpaiboon, is de oudere broer van de Thaise voormalig minister van Arbeid en algemeen secretaris van de Democratische Partij Chalermchai Sri-On. Natural Fruit is een machtig bedrijf in de Thaise ananassector, aangezien de eigenaar de voorzitter van de Thaise vereniging voor de ananassector is.

De beweringen van het rapport worden door Natural Fruit ontkend. Het bedrijf is een aantal rechtszaken tegen Hall gestart, waaronder een die $10 (€8,89) miljoen aan schade eist. Het zuidelijk strafhof zal de zaak van laster en schending van de computermisdadenwet tegen Andy Hall gaan behandelen: hij moet op 19 oktober voor de rechter verschijnen en dan zal worden besloten of hij op borgtocht vrijkomt. Hall loopt, indien veroordeeld, het risico op zeven jaar gevangenisstraf.

Publicatiedatum: