Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
GS1-label leidt goederenstroom in goede banen

67% van het palletvolume kan al met GS1-Leverbewijs geleverd worden

C.W.A. de Kroes Toeleveringsbedrijven heeft als 300e leverancier het GS1-Leverbewijs ontvangen. De Kroes kan nu goederen leveren met het GS1-label in combinatie met het verzendbericht. Dit proces - om volgens sectorafspraak in de levensmiddelen- en drogisterijsector te leveren - is begeleid door medewerkers van het distributiecentrum van Detailresult. Zevenenzestig procent van het palletvolume kan al met het GS1-Leverbewijs in de achterzak leveren.

Dagelijks vinden miljoenen zendingen plaats tussen handel en industrie. Het GS1-label helpt om deze duizelingwekkende stroom in goede banen te leiden. Met GS1-labels en verzendberichten wordt de administratieve stroom volledig in lijn gebracht met de goederenstroom. Door het scannen van het GS1-label en het op tijd versturen van het verzendbericht kost de ontvangst van homogene pallets minder tijd en is direct bekend wat er is geleverd.

Gestage groei

In 2013 zijn supermarktketens hun leveranciers gaan begeleiden om sneller te kunnen lossen bij distributiecentra. Dit doen de retailformules door aan hun leveranciers te vragen gebruik te maken van SSCC-codes op GS1-(pallet)labels in combinatie met verzendberichten.

"In 2014 zagen we het aantal GS1-leverbewijzen groeien naar 150. Voor het 2e jaar op rij groeit in 2015 het aantal leveranciers dat het GS1-Leverbewijs in ontvangst heeft mogen nemen gestaag naar 300. Het is belangrijk dat iedereen volgens dezelfde standaarden informatie vastlegt en deelt. Dit geldt nu voor 67 procent van het palletvolume van de sector.", aldus Robin Meijer, projectleider uit de levensmiddelen en drogisterij van GS1 Nederland.

Een efficiƫnte en transparante logistieke toekomst

Supermarktketens begeleiden leveranciers in nauwe samenwerking met GS1 bij de implementatie van de standaarden. Zo worden stappen gezet op weg naar een sectorbrede toepassing. Het scannen van logistieke barcodes moet net zo vanzelfsprekend worden als het gebruik van barcodes aan de kassa.

De ambitie is dat alle supermarktketens en hun voornaamste leveranciers het GS1-label en verzendbericht gebruiken voor het ontvangen van goederen in distributiecentra.

Meer informatie:
GS1 Nederland
Jolanda van Heukelom
E: jolanda.vanheukelom@gs1.nl
T: 06 201 35 760.

Publicatiedatum: