Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote impact op handel met VS

China devalueert yuan voor de derde dag op rij

Er is geen reden voor aanhoudende en substantiële devaluatie zei plaatsvervangend gouverneur van de centrale bank Zhang Xiaohui. De yuan sloot op vrijdag op 6.3912, iets versterkt van de sluiting van 6.3982 op donderdag.

"De voornaamste reden voor de zwakkere Aziatische valuta komt door de eenmalige devaluatie van de Chinese yuan en de daaropvolgende depreciatie," zegt Jason Daw, hoofd Aziatische Valutastrategie bij Societe Generale AG in Singapore. Er zijn echter veel manieren om dit te omzeilen, getuige het feit dat veel Chinese inwoners de grootste buitenlandse kopers zijn van vastgoed in markten als Australië, Canada en de VS.

Verenigde Staten
Door de paniek wordt de vraag naar Amerikaanse export misschien zwakker. Dit kan echter ook bepaalde goederen goedkoper maken voor consumenten. Het is nog steeds onduidelijk wat voor impact China's kelderende beurzen zullen hebben op de echte Amerikaanse economie, maar het effect zal het ergst gevoeld worden in één staat: Washington.



China is de derde grootste exportmarkt van de Verenigde Staten. Het land kocht $120,8 miljard (€106,0 miljard) aan Amerikaanse producten in 2014. De staat Washington was goed voor het grootste deel en verkocht $15,3 miljard (€13,4 miljard) aan goederen aan China vorig jaar. Het meeste hiervan betrof vliegtuigen, maar ook landbouwproducten als appelen en hout. Een van de sterkste bedrijven van de staat, Amazon.com, zag de waarde van zijn aandelen dalen met 6,14% afgelopen maandag, omdat investeerders wegens de twijfels over uitbreiding in China hun aandelen in internetbedrijven verkochten.
Publicatiedatum: