Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiel tweede kwartaal Fresh Del Monte Produce

Fresh Del Monte Produce maakte onlangs de resultaten over het tweede kwartaal bekend. De netto-omzet kwam uit op 1.134,1 miljoen euro, een jaar eerder was dat 1.131,3 miljoen euro. De lichte omzetstijging werd veroorzaakt door betere resultaten in het bananen en vers fruitsegment. De wisselkoers had een negatief effect op het resultaat van 42 miljoen dollar ten opzichte van het tweede kwartaal van 2014.

De brutowinst daalde licht ten opzichte van 2014. Waar er toen 121,5 miljoen dollar brutowinst gemaakt werd, kwam de teller dit jaar niet boven de 114 miljoen dollar. De oorzaak ligt in lagere verkoopprijzen voor verschillende producten en een toename in de productiekosten. De daling werd grotendeels gecompenseerd door lagere transportkosten.

"We zijn tevreden dat we een solide tweede kwartaal achter de rug hebben ondanks de negatieve effecten van de wisselkoers in Europa en Azië en weersomstandigheden die de productie beïnvloedden," zei Mohammad Abu-Ghazaleh, CEO van Fresh Del Monte Produce.

De nettowinst kwam uit op 64,5 miljoen dollar, vergelijkbaar met het voorgaande jaar toen er aan het einde van het tweede kwartaal 64,3 miljoen dollar onder de streep overbleef. De vergelijkbare nettowinst daalde wel licht: van 66,3 miljoen dollar in 2014 naar 64 miljoen dollar dit jaar.

bron: www.businesswire.com

Publicatiedatum: