Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Australië: Vruchtensapindustrie spreekt anti-suikerbeweging tegen

Geoff Parker, directeur van Fruit Juice Australia, vertelt de sector lijdt onder negatieve media-aandacht en dat de verkoop jaarlijks met 3 procent daalt.

"Er zijn op zijn zachtst gezegd veel misverstanden omtrent vruchtensap de laatste tijd, met name van groepen die tegen het gebruik van suiker zijn," legt Parker uit. "Wij beschikken echter over interessante gegevens die aantonen dat vruchtensap een belangrijke bijdrage levert aan de dagelijkse voeding," aldus Parker.

Uit de gegevens blijkt dat 93% van de AustraliĆ«rs zich niet aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit houdt. Volgens de Australische voedingsrichtlijnen telt het zo nu en dan nuttigen van een glas ongezoet vruchtensap, van 125ml, echter ook als een portie fruit. 
 
Volgens onderzoeker Malcolm Riley zou als men de consumptie van vruchtensap meeneemt in de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit, het aantal AustraliĆ«rs dat aan de voedingsrichtlijnen voldoet, verdubbelen. 

Volgens Riley leverde bij de onderzochte groep de consumptie van vruchtensap 60% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C, 16% van de aanbevolen hoeveelheid foliumzuur en 14% van de hoeveelheid kalium.

Riley geeft hierbij aan dat over de gehele bevolking genomen, het drinken van vruchtensap slechts 1% energie en 3% suiker aan de totale voedselinname bijdraagt. Dit is een gemiddelde waarbij ook mensen die geen sap drinken in meegenomen zijn. Voor zij die wel vruchtensap drinken, draagt de consumptie van vruchtensap voor 20% bij aan hun dagelijkse suikerinname.
Publicatiedatum: