Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zuid-Tiroler fruittelers vieren 70 jaar VOG

Op 24 augustus 1945 werd de VOG opgericht, het grootste Consortium van Zuid Tiroler Fruit Corporaties. Het consortium is een van de grootste appel marketing organisaties en een van de belangrijkste spelers in de economie van Zuid-Tirol. De organisatie was opgericht aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in een tijd van herstel en grote economische uitdagingen.



Veel markten gingen verloren en de Zuid-Tiroler fruitsector stond er hopeloos bij. Het was al snel duidelijk dat het herstel niet gerealiseerd zou kunnen worden door een enkele corporatie. Josef Ungericht, voorzitter van de CAFA Fruit Growing Cooperative en een man met een sterke persoonlijkheid, overtuigde andere corporaties om meer samen te werken in het economisch herstel. Dit leidde tot de geboorte van het VOG Consortium.

Al na korte tijd voegden zich meer coöperaties bij de negen corporaties en in 1999 was er een overname van ESO, een andere Zuid-Tiroler fruitteeltorganisatie. Als gevolg van diverse overnames daalde het aantal corporaties van 33 tot 15. Een daarvan is gespecialiseerd in biologische teelt. Vandaag de dag heeft de VOG 4983 leden die samen op 10700 hectare zo'n 650.000 ton appelen per jaar produceren.

VOG en haar leden moeten constant inspelen op de snel veranderende markt met de introductie van nieuwe teeltmethoden, een uitgebreid assortiment en nieuwe investeringen in opslag, verwerking en verpakkingsfaciliteiten.



Ter ere van het 70 jarige bestaan krijgt het consortium een nieuw logo cadeau. VOG's PR Manager Sabine Oberhollenzer legt uit dat de opvallende vormgeving progressie uitstraalt terwijl de de kleuren en de lettertype de continuïteit met het verleden symboliseert.

Meer informatie:
VOG
Sabine Oberhollenzer
Tel +39-0471-256722
Email: sabine.oberhollenzer@vog.it
Publicatiedatum: