Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen ketchup van Heinz meer in Israël

In Frankrijk is Heinz bijna synoniem voor ketchup, maar Israël heeft besloten het merkproduct niet langer 'ketchup' te noemen, maar 'tomatensmaakmaker'. De minister van Gezondheid vindt dat Heinz's product niet genoeg 'vaste tomatenbestanddelen' bevat om als ketchup te worden bestempeld. Dit besluit is het resultaat van een lobbycampagne van voedselfabrikant Osem, het bedrijf dat veel van de in Israël geconsumeerde ketchup produceert. 

Volgens Osem bleek het product van Heinz na hun test slechts 21% tomatenconcentraat te bevatten in plaats van de 61% die consumenten wordt beloofd. De Israëlische regelgeving vereist dat ketchup ten minste 41% tomatenconcentraat bevat. Osem beheert twee derde van de Israëlische ketchupmarkt en laat daarmee Heinz ver achter zich liggen. Diplomat, het bedrijf dat Heinz in Israël distribueert, laat weten: "Natuurlijk zou Osem graag de enige zijn die dit product in Israël verkoopt".
Publicatiedatum: