Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: nieuwe diepzeehaven Bronka krijgt containerbrug

Op 16 augustus werden in de nieuwe Oostzeehaven Bronka de eerste twee containerbruggen STS P167 L (WS) van producent Liebherr geleverd. De containerbruggen zijn met hun armen met een reikwijdte van 51 meter in staat om zelfs de buitenste containers in een rij van 18 containers naast elkaar aan dek te kunnen laden of lossen. In Twinlift-modus hebben zij een hijskracht van elk 65 ton. Daarmee is de multifunctionele overslaghaven Bronka uiterst geschikt voor de afhandeling van de modernste Post-Panamax-Plus-schepen. Aan het einde van de eerste uitbreidingsfase zal de diepzeehaven Bronka met in totaal vier Post-Panamax containerbruggen uitgerust zijn. De containerbruggen worden geproduceerd in de Liebherr-fabriek in Rostock.


© Port of Bronka

De officiële ingebruikname van diepzeehaven Bronka staat in september 2015 gepland. In juni werden ook al de eerste drie van in totaal tien RTG-kranen van de Finse kraanproducent Konecranes geleverd.


Publicatiedatum: