Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Slecht imago van genetisch gemodificeerde levensmiddelen

Volgens het marktonderzoeksbureau HealthFocus International gaat 87 procent van de consumenten in industrielanden ervan uit dat levensmiddelen zonder genetisch gemodificeerde organismen gezonder zijn. 55 procent denkt dat de teelt van genetisch gemodificeerde planten schadelijk is voor het milieu, meldt de Duitse website keine-gentechnik.de.

In Europa heeft 90 procent van de ondervraagden gezondheidsbezwaren. In de VS, Canada, Brazilië en Mexico 88 procent. In Azië en Australië gaat het om gemiddeld 83 procent van de bevolking. Voor dit onderzoek ondervroeg HealthFocus International volgens het vakmedium 'FoodNavigator-USA' 2.300 consumenten uit de VS, evenals 500 tot 1.000 consumenten per land uit Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Japan, China, Indonesië, de Filipijnen en andere landen.

Genetisch gemodificeerde planten zijn bijna altijd resistent tegen de onkruidvernietigingsmiddelen waarmee ze systematisch bespoten worden of ze produceren een eigen gif om insecten te doden. In de EU worden – op transgene maïs in Spanje na - nauwelijks genetisch gemodificeerde planten geteeld. Er worden echter wel grote hoeveelheden genetisch gemodificeerde soja en maïs uit overzeese gebieden geëxporteerd, die aan dieren in conventionele mesterijen gevoerd worden.

Publicatiedatum: