Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rewe investeert meer dan miljoen in bananenproductie

De Duitse Rewe Group zet zich in voor de verbetering van de bananenproductie en de ecologische en sociale omstandigheden in Zuid- en Centraal-Amerika. Via het in 2014 in het leven geroepen 'Rewe Group-bananenfonds', zal het bedrijf tot eind 2016 lokale projecten in Costa Rica en Panama mer meer dan 1 miljoen euro ondersteunen. 

Lokale organisaties kunnen projectideeën aandragen bij de 'Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit/ International Service' (GIZ-IS). De projectvoorstellen worden aan de hand van bepaalde selectiecriteria beoordeeld en ter toetsing en goedkeuring voorgelegd aan een adviescommissie bestaande uit vertegenwoordigers van Chiquita, Dole, Caritas en de Rewe Group. De projecten die uiteindelijk gerealiseerd worden, worden door de de GIZ-IS ter plaatse gecontroleerd.



Alleen al dit jaar stelt Rewe 600.000 euro aan het bananenfonds ter beschikking. In Changuinola, Panama, wordt bijvoorbeeld 30 hectare voormalige weidegrond in een beschermd natuurgebied weer bebost om gaten in het bos te sluiten. Planten kunnen zo ongehinderd groeien en bedreigde dieren hebben meer levensruimte. In Gavilán, Costa Rica, staat bovendien de bouw van een drinkwaterleidingsysteem gepland en in Teobroma, Panama, zal een gezondheids- en voedingscentrum worden opgericht dat onder andere hulp biedt aan ondervoede kinderen en hun moeders, maar ook een voorlichtende functie zal hebben.
Publicatiedatum: