Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Timmermans: nieuwe hardfruitoogst kwalitatief bovengemiddeld

"Nederlandse perenoogst doet niet onder voor vorig seizoen"

Tholen - "Kwalitatief staat de hardfruitoogst er beter voor de laatste jaren. We krijgen een volle oogst van goede kwaliteit", vertelt hardfruithandelaar Jan Timmermans uit Veen. Hij verwacht, zeker bij de peren, dat de opbrengsten niet onder doen voor afgelopen seizoen. "De maatvoering is wat kleiner, maar komt de laatste weken goed bij. Er zullen sowieso meer stuks worden geoogst. Als de maatsortering nog wat toeneemt, oogsten we minimaal een zelfde volume."

Momenteel verloopt de hardfruitmarkt zich erg rustig. "Er zijn nergens tekorten. Van de overgebleven oude oogst stijgen de prijzen ook niet. Bij een paar rassen, zoals Pink Lady, is er nog een stijgende lijn, maar verder staan de prijzen eerder onder druk", vertelt Jan. "Het aanbod zomerappelen wordt eigenlijk elk jaar minder, onder druk van de vroege soorten uit Frankrijk."

"Momenteel zit de handel een beetje op zijn dieptepunt. Volgende week en de week erna zullen de eerste Conference worden geoogst, maar dat zijn nog geen aantallen. Het seizoen zal qua prijs niet hoog beginnen - ik verwacht iets hoger dan vorig jaar - maar ik hoop dat de vraag gedurende het seizoen zal oplopen, mede door de goede kwaliteit."

Voor meer informatie:
Jan Timmermans
C.G.Timmermans & Zn. B.V.
Veensesteeg 15
4264 ZG Veen
jan@timfruit.nl
www.timfruit.nl