Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joop Litjens:

"Venkelseizoen had slechte start, maar nu goede vraag"

Tholen - Het Hollandse venkelseizoen verloopt sterk wisselend, zo vertelt Joop Litjens. De teler heeft zich met een oppervlakte van 50 hectare en een volume van ruim 1.000 ton ontwikkeld tot de grootste venkelteler van Nederland. "We hebben een slechte start gehad, met redelijke opbrengsten, maar slechte prijzen en schotproblemen. Net toen er even wat minder aanbod was, ging de prijs omhoog, waarna er een tweede hitteperiode volgde met alle kwaliteitsproblemen van dien."



"Al met al is het niet makkelijk geweest. Afgelopen week is er hier 120 mm regen gevallen en staan er een paar percelen onder water. De opbrengsten lopen inmiddels een heel eind achter op andere jaren, maar de vraag ziet er inmiddels een stuk beter uit. De prijzen liggen met een niveau rond 1 euro op een goed niveau en er is erg veel vraag. Ik was voorafgaand aan het seizoen wat huiverig over de markt door de areaaluitbreiding die er is geweest, maar als we dit niveau vasthouden tot het einde van het seizoen ben ik dik tevreden", vertelt Joop.

Het venkelseizoen verloopt traditioneel tot medio november. De venkel wordt door Fossa Eugenia afgezet aan de foodindustrie, groothandel en retail. Driekwart van het volume van onze venkel vindt zijn weg op de binnenlandse markt. Engeland en Scandinaviƫ zijn de grootste exportbestemmingen. Op bestelling wordt er ook mini-venkel gezaaid.

Voor meer informatie:
Litjens Venkel
info@litjensvenkel.nl
www.litjensvenkel.nl


Voor verkoopinformatie:
Fossa Eugenia
T. +31(0)883 210 210
F.+31(0)883 210 211
info@fossaeugenia.com
www.fossaeugenia.com