Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tesco krijgt drie overnamebiedingen van bijna $6 miljard

Ontslaglijst A&P groeit tot meer dan 8.500 banen
Het mogelijke aantal mogelijke ontslagen bij A&P is gegroeid tot 9.400 banen, meldt nj.com. Het aantal ontslagen, dat is gepland voor 93 vestigingen in New Jersey, is onlangs significant opgevoerd toen het bedrijf bekend maakte dat 3.781 werknemers bij 45 vestigingen zouden worden ontslagen. Meer dan 8.500 werknemers bij supermarkten van A&P zullen nu met Thanksgiving op straat komen te staan.

Target overweegt leveringsdienst.
In navolging van concurrenten als Walmart, AmazonFresh en Instacart, die begonnen zijn om boodschappen bij consumenten te bezorgen, heeft Target aangegeven om te experimenteren met een online leveringsdienst, aldus The Minneapolis/St. Paul Business Journal. Volgens een vertegenwoordiger van Target zal de nieuwe dienst in de zeer nabije toekomst aangeboden worden. Het bedrijf heeft recentelijk zich meer gericht op gezondheidsbewuste consumenten. Target biedt nu meer biologische, natuurlijke en gluten-vrije producten. (wholefoodsmagazine.com)

Target kondigt nieuwe COO aan

Target heeft John Mulligan naar voren geschoven als chief operating officer, wat voor de retailketen een nieuwe functie is, aldus igd.com. Zijn belangrijkste doelstelling komt neer op het verbeteren van de beschikbaarheid van producten. Target heeft erkend dat in de afgelopen de tijd de bevoorrading ondermaats was. De bestaande leveringsketen functioneert momenteel tot buiten zijn capaciteiten en het bedrijf wil onderzoeken wat er gedaan kan worden om deze meer flexibel te maken.

Retailsector Kaliningrad in crisis
In de omgeving van Kaliningrad in het eerste halve jaar van 2015 was sprake van een totale retailomzet van €1 miljard, wat 97,4% procent was van dezelfde periode vorig jaar, meldt kaliningradtoday.ru. In juli was de omzet €149 miljoen, wat 96,1% was van dezelfde periode vorig jaar. De omzet in juni was 103,9% ten opzichte van juni 2014. In het eerste halve jaar werd 96,2% van de retailomzet gevormd door handelsorganisaties en individuele ondernemers die buiten de markt opereerden. Het aandeel van markten was 3,8%. Van januari tot juli waren retailketens goed voor 25,8% van de totale retailomzet. 51,1% kwam neer op levensmiddelen, dranken en tabak. non-foodproducten op 48,9%. Kalinigradstat meldde dat de omzet van versproducten in het eerste halve jaar neerkwam op €57 miljoen, oftewel 100,8% in vergelijkende prijzen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Carrefour in gesprek om Rue du Commerce te kopen
Carrefour heeft aangegeven in onderhandeling te zijn met vastgoedbedrijf Altarea Cogedim om het e-commercebedrijf Rue du Commerce geheel over te nemen. Hiermee kan Carrefour zijn non-food online retailactiviteiten verder ontwikkelen, aldus Reuters.

SpartanNash investeert $15 mln in vestigingen Nebraska 
SpartanNash breidt zijn Family Fare-format verder uit met de renovering van zes winkels in de regio van Omaha, meldt mlive.com. De CEO van SpartanNash gaf bij bekendmaking van de recente kwartaalcijfers aan dat er ongeveer $15 miljoen (€13,04 miljoen) is geïnvesteerd in vestigingen in Nebraska die in juli zijn geopend.

Lidl US koopt land voor distributiecentrum
Lidl heeft bijna 36 hectare aan land in Alamance County gekocht, waarop begonnen zal worden met de bouw van een distributiecentrum. Hiermee werkt Lidl verder aan uitbreiding in de VS, zo meldt bizjournals.com.

Franse minister voor Ecologie ontmoet supermarktleiders
In navolging van een wetsvoorstel dat werd aangenomen in het Franse parlement, die supermarkten verbiedt om onverkocht voedsel te dumpen, gaat de minister van Ecologie en Duurzame Ontwikkeling, Ségolène Royal, in overleg met de directeuren van supermarktketens, aldus lsa.fr. Door met de leiders van grootschalige voedingsdistributie in Frankrijk te spreken, hoopt de minister dat deze bedrijven contractueel gebonden worden aan het tegengaan van voedselverspilling in concrete en specifieke maatregelen. (esmmagazine.com)

Mondiale levensmiddelensector in 2020: China en VS aan kop
De Chinese omzet van levensmiddelen zal met een derde groeien tussen nu en 2020, volgens nieuwe voorspellingen van IGD. China zal zonder problemen zijn positie als grootste levensmiddelenmarkt behouden, hoewel andere markten sneller zullen groeien. Enkele punten uit de omzetprognose van IGD voor 2020 zijn:
  • De levensmiddelensector in India zal groeien met bijna 80% en zal iets meer waard zijn dan US$900 miljard (€782,2 miljard)
  • De markt in Nigeria zal van de grootste markten het snelst groeien, met een toename in waarde van 85% tot iets meer dan US$300 miljard (€260,7 miljard)
  • Mexico, Indonesië en Turkije zullen ook een snelle groei meemaken. Deze zullen respectievelijk neerkomen op 40%, 63% en 61% 
  • De levensmiddelenmarkt in Indonesië zal bijna net zoveel waard worden als die van het Verenigd Koninkrijk (momenteel op de 7e plaats). Deze zijn respectievelijk US$351 miljard (€305,06 miljard) en US$352 miljard (€305,93)


Diagram: IGD - Klik hier om meer te lezen op igd.com.

Tesco krijgt drie overnamebiedingen van $5,9 mld voor Zuid-Koreaanse tak
De Britse retailer Tesco heeft drie verschillende overnameboden gekregen voor zijn Zuid-Koreaanse tak. Deze zijn afkomstig van een consortium van Affinity Equity Partners en KKR & Co, Carlyle Group LP en MBK Partners, meldt Reuters. De overnameboden komen neer op ongeveer 7 triljoen won ($5,9 miljard of €5,13 miljard). Tesco zal waarschijnlijk zeer binnenkort zijn voorkeur uitspreken voor een van de kandidaten, omdat er momenteel sprake is van een instabiele marktsituatie in China die direct van invloed is op de Zuid-Koreaanse munteenheid, waardoor deze ten opzichte van de Britse pond devalueert. (Reuters)

Franse Lidl wil consumenten aantrekken met kwalitatief hoogwaardige wijnen
Lidl France hoopt consumenten met een hoger besteedbaar inkomen aan te trekken met de introductie van kwalitatief hoogstaande wijnen. De 8 toevoegingen aan het wijnassortiment variëren in prijs tussen de €50 en €120. Het gaat om soorten als Château Pavie, Chateau d'Yquem en Château Pape Clément, meldt kamcity.com. De wijnen kunnen online besteld worden om bij vestigingen worden opgehaald via een site die speciaal voor dit doel is opgezet. Deze ontwikkeling is onderdeel van Lidl's aankomende wijnevenement dat in de eerste week van september plaats zal vinden. Een vergelijkbare strategie is gevolgd in het Verenigd Koninkrijk waar de introductie van een hoogstaand wijnassortiment vorig de omzet met 38% omhoog stuwde.

Interesante links over retail:

VS: Fairway nog steeds in zwaar weer
Klik hier om verder te lezen.


VK: Asda breidt uit
Klik hier om verder te lezen.
Publicatiedatum: