Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Costa Rica: Ananastelers verwachten verlies van $ 100 miljoen

Costa Rica's Ananastelers (Canapep) verwachen het jaar te eindigen met een ananas-exportverlies van $100 miljoen (€86,9 miljoen). Telers wijten dit aan klimaatsveranderingen, waarvan gezegd wordt dat deze sinds 2013 de landbouwsector van het land aantast. Dit zou in de laatste maanden geleid hebben tot een significante toename van extreme weersomstandigheden.

Canapep verwacht dat de ananasexport einde dit jaar af zal nemen met 25 miljoen dozen wegens overstromingen en het extreme weer dat de gehele Atlantische regio dit jaar heeft geteisterd en effect had op 28.000 hectare van het totale areaal van 38.000 hectare.

In juni leidde de extreme regenval in de regio tot het uitroepen van de noodtoestand door president Luis Guillermo. Honderden mensen raakten dakloos.

De situatie kan mogelijk nog meer verergeren gedurende de rest van het jaar volgens experts, die samenkwamen bij een Klimaatsforum van Centraal Amerika, dat recentelijk gehouden werd in Honduras.

Ananastelers verschaffen momenteel 27.000 werkplaatsen in het land.

Costa Rica's Centrale Bank paste zijn groeiverwachtingen voor dit jaar naar beneden aan en noemde de afgenomen ananas- en bananenexport als voornaamste redenen voor de tragere groei.

Ananasexport daalde met 14%, terwijl de bananenexport terugviel met 23% tijdens het eerste kwartaal van dit jaar, zo meldde PROCOMER, een promotiebureau voor buitenlandse handel in Costa Rica.

Bron: insidecostarica.com
Publicatiedatum: