Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Murcia: minder meloenen door hagelbuien

De hagelbuien in Murcia van vorige week zijn van invloed op het meloenenseizoen van de rassen Galia en Cantaloupe, die zich momenteel in de eindfase bevinden. "Het seizoen was al in een vergevorderd stadium als gevolg van de hoge temperaturen deze zomer, en nu, na de hagelbuien, zal de daling van de late meloenvolumes sterker worden," stelde Ian Claydon van Kernel Export. Volgens Claydon is de kwaliteit gedurende het hele seizoen echter zeer acceptabel geweest. "We hopen dat het seizoen eindigen in week 36."

Van eind juli tot vorige week stagneerde de omzet als gevolg van de vakantieperiode. "De markt is momenteel weer in beweging, maar de prijzen zijn nog steeds niet terug op niveau," aldus Claydon. Het is volgens hem dan ook een zeer moeilijk seizoen geweest voor zowel de Galia- als de Cantaloupe-meloenen. "Er is een overaanbod op de markt en de temperaturen hebben niet geholpen om de consumptie in onze exportlanden te stimuleren," concludeert Claydon. "Ook is er meer concurrentie van ander fruit. Consumenten hebben veel alternatieven."

Voor meer informatie:
Ian Claydon
Exports Manager
Kernel Export S.L.
T: +34 968 33 45 16
marketing@kernelexport.es
www.kernelexport.es
www.cajanature.com
Publicatiedatum: