Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europese oogst -5%

Spaanse appelen profiteren van lege markt

Het nieuwe seizoen voor appelen in Spanje ging van start met een interessant gat in de markt. Dit gat was te merken aan de kleine volumes fruit van andere afkomst. "Bij de start met de gala appelen stuiten we op een lege markt. De prijzen voor de laatste voorraad van appelen van het zuidelijk halfrond waren erg hoog. Dat zorgde voor een gat dat wij makkelijk konden opvullen." aldus Pedro Gil, manager van de teelt en marketing bij Agrícola Gil.



Het enige nadeel bij de start van de campagne is de "excessieve hitte. Dit leidt, in vergelijking met het steenfruit, tot een gemiddelde kwaliteit van de appelen en verkleurt de schil van de gala appelen. We moeten afwachten wat het weer gaat doen." legt Pedro uit.

De Europese appeloogst gaat naar verwachting 11.974.000 ton opleveren, 5% minder dan vorig jaar. De Golden Delicious gaat met 5% omlaag naar 2546 miljoen ton. De Gala blijft stabiel met 1.331.000 ton. De Idared zakt met 7% naar 1.111.000 ton. Red Delicious gaat met 5% omhoog naar 644.000 ton.

Meer informatie:
Pedro Gil
Agrícola Gil
Ctra. Nacional II, Km 272.2
La Almunia de Doña Godina, Zaragoza. Spain
T: +34 976812240
M: +34 606972200
pedrogil@agricolagil.com
www.agricolagil.com

Publicatiedatum: