Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Israël: AGF-donaties aan voedselbanken gestegen met 30%

Deze week werden contacten gelegd tussen telers, het College voor Plantenteelt en Marketing en de Israƫlische minister van Landbouw, Uri Ariel. Het doel van deze ontmoetingen was om de jaarlijkse bijdrage voor donaties van groenten en fruit te vergroten tot 15.000 ton, 30% meer dan vorig jaar.

Met deze overeenkomst wordt het mogelijk om het overschot aan productie te gebruiken om mensen in nood te helpen. Israƫlische liefdadigheidsorganisaties deelden in 2014 ongeveer 12.000 ton aan groenten- en fruitoverschot uit. Door deze overeenkomst werd ook het volume aan AGF gereduceerd dat anders vernietigd zou worden om een gezonde marktprijs voor telers in stand te houden.

Zvi Alon, de voorzitter van het College voor Plantenteelt en Marketing, meldde dat de vereniging is toegewijd om er voor te zorgen dat overschot alleen naar non-profit-organisaties zal gaan en naar mensen die niet de middelen heeft om dit te kopen en niet naar markten.

"Het is belangrijk voor de gezondheid van sociaal achtergestelde individuen om verse groenten en fruit te consumeren. Telers hebben dit en ondanks de economische problemen die ze hebben, zien ze het helpen van anderen als een belangrijk iets om te doen," aldus Zvi Alon.


Publicatiedatum: