Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Appelproductie Moldavië laagst in vijf jaar

Uit voorlopige gegevens van WAPA blijkt dat in 2015/16 de appelproductie in MoldaviĆ« sterk zal dalen en het laagste niveau in vijf jaar zal bereiken. 

Telers in Moldaviƫ zullen een volume van slechts 250.000 ton oogsten. Dit betekent een terugval van 41% op jaarbasis. De appelproductie bereikte in het voorafgaande jaar nog een recordvolume van 420.000 ton.

De productie zal naar verwachting kleiner zijn als gevolg van slechte weersomstandigheden. Appelboomgaarden hebben eind vorig seizoen zwaar te lijden gehad onder de droogte. Tevens was er een tekort aan regen tijdens de vruchtontwikkeling. Gedurende de bloeitijd was het bovendien relatief koud wat een negatief effect heeft gehad op de bestuiving.

De Moldova-Fruct Assocation is echter optimistischer gestemd. Iurie Fala, directeur, is van mening dat de verminderde volumes als gevolg van de ongunstige weersomstandigheden, mogelijk gecompenseerd worden door nieuwe, intensieve boomgaarden die nu productief worden.
Publicatiedatum: