Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pakistaanse export naar EU verbetert

Waarnemend ambassadeur van de Europese Unie, Stefano Gatto, zegt dat de Pakistaanse handel en industrie zich moet richten op de diversificatie van de export naar Europa. Tijdens zijn bezoek aan de Kamer van Koophandel en Industrie in Karachi liet hij weten dat de export van Pakistan voornamelijk textiel en lederwaren bevat, maar dat er moet worden geprobeerd de exportreeks te diversifiëren om zo volledig te profiteren van het SAP-stelsel van de EU.

De EU-gezant vindt dat Pakistan zich moet richten op het effectief concurreren op de internationale markten. Gatto merkte op dat de Pakistaanse export naar de EU geleidelijk is verbeterd na de toekenning van het stelsel van algemene preferenties (SAP+). Het stelsel is toegekend voor tien jaar en begonnen op 1 januari 2014. Maar na elke twee jaar zal het Europese blok van 28 naties beoordelen of Pakistan aan de vereisten voor een belastingvrije toegang tot de Europese markten voldoet. De eerste beoordeling is momenteel aan de gang en zal officieel worden gerapporteerd in januari 2016.

In een reactie op de China Pakistan Economic Corridor (CPEC) zei Gatto dat als alles goed gaat de CPEC voor economische verbetering kan zorgen en Pakistan als brug tussen de Centrale Aziatische Republieken kan fungeren.

Publicatiedatum: