Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Pieter Beerepoot: "Deze week eerste oogst Reine Victoria"

Noord-Hollandse pruimenproductie opnieuw lager

Tholen - Deze week worden in Noord-Holland weer de eerste pruimen geplukt. "Dit jaar is de oogst wederom kleiner dan voorgaande jaren. De koude dagen rond de bloei hebben niet alle bloesems laten zetten waardoor de oogst naar verwachting weer kleiner uitvalt", vertelt teler Pieter Beerepoot uit Zwaag.



De afgelopen jaren zijn voor de pruimentelers niet al te rendabel geweest. "Ook afgelopen winter zijn er weer een aantal hectare pruimenbomen omgezaagd en dat is niet uit weelde", zegt Pieter. Hij blijft desondanks positief. "Van her en der komt er al vraag wanneer de pruimen nu eindelijk weer op de markt komen."

De Noord-Hollandse Reine Victoria-pruimen hebben een unieke zoete smaak en worden met een rode kleur geplukt. "Vroeger kwamen de handelaren en groenteboeren uit het hele land om deze pruimen te kopen. Mijn vader heeft ooit eens 10 gulden per kilo gevangen voor deze pruimen, maar helaas is die tijd helemaal voorbij. Maar door steeds kleinere volumes hopen we toch op betere tijden", besluit Pieter.

Voor meer informatie:
Pieter Beerepoot
Dorpsstraat 209
1689 GC Zwaag
pieterbeerepoot@hotmail.com
Mob: 06-38 338 334