Een oplossing met 0,5% levulinezuur en 0,05% SDS leverde binnen een minuut verwerkingstijd een aanzienlijke reductie van Escherichia coli O157:H7, Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium DT104 op. Het effect van de oplossing werd bewezen in tests met bindsla en huid van gevogelte.
Het gebruik van levulinezuur kent veel voordelen ten opzichte van andere organische zuren. Zo vertoont het geen corrosie, is het veilig voor mensen en behoudt het de kwaliteit van de behandelde AGF.
"Op dit moment wordt het alternatief op chloorhoudende ontsmettingsmiddelen ontwikkeld en getest op zijn werkzaamheid in verschillende toepassingen. Het Amerikaanse octrooibureau heeft een patent uitgegeven Health Pro Inc. heeft een licentie verleend."
Bron: Tong Zhao, 'Development of a Novel Microbicide for Control of Foodborne Pathogens', MOJ Food Processing & Technology, Volume 1 Issue 1, pages 1-2. Published 12 May 2015. For further info: http://medcraveonline.com/MOJFPT/MOJFPT-01-00003.pdf
Contact:
Tong Zhao
Center for Food Safety, University of Georgia
Georgia 30223
Email: tongzhao@uga.edu