Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe microbicide tegen overdraagbare ziekteverwekkers

Het effect van veel chloorhoudende ontsmettingsmiddelen, die vandaag de dag in voedselverwerkingsfaciliteiten worden gebruikt, wordt verkleind door organisch materiaal.

Een onderzoeksteam van Georgia University ontdekte dat de combinatie van levulinezuur en natriumdodecylsulfaat (SDS) alle geteste bacteriƫn kan deactiveren.

Een oplossing met 0,5% levulinezuur en 0,05% SDS leverde binnen een minuut verwerkingstijd een aanzienlijke reductie van Escherichia coli O157:H7, Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium DT104 op. Het effect van de oplossing werd bewezen in tests met bindsla en huid van gevogelte. 

Het gebruik van levulinezuur kent veel voordelen ten opzichte van andere organische zuren. Zo vertoont het geen corrosie, is het veilig voor mensen en behoudt het de kwaliteit van de behandelde AGF.

"Op dit moment wordt het alternatief op chloorhoudende ontsmettingsmiddelen ontwikkeld en getest op zijn werkzaamheid in verschillende toepassingen. Het Amerikaanse octrooibureau heeft een patent uitgegeven Health Pro Inc. heeft een licentie verleend."

Bron: Tong Zhao, 'Development of a Novel Microbicide for Control of Foodborne Pathogens', MOJ Food Processing & Technology, Volume 1 Issue 1, pages 1-2. Published 12 May 2015. For further info: http://medcraveonline.com/MOJFPT/MOJFPT-01-00003.pdf

Contact:
Tong Zhao
Center for Food Safety, University of Georgia
Georgia 30223
Email: tongzhao@uga.edu
Publicatiedatum: