Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andere kwaliteit

Rusland: drie nieuwe aardappelrassen

Deskundigen van het Oeral Instituut van Landbouw hebben drie nieuwe aardappelrassen geïntroduceerd, die bedoeld zijn voor de mechanische oogst. Dit laat de adjunct-directeur van het Instituut, Alexander Shanin, weten.

"Het weer in de Oeral is anders dan het klimaat in het Russische zuiden, dus de aardappelrassen moeten worden aangepast aan het gebied. Onze deskundigen hebben drie nieuwe rassen geïntroduceerd: Cupid, Bravo en Miner. De nieuwe rassen zijn drie jaar lang door tests gegaan."

Volgens Shanin verschillen de nieuwe rassen in kwaliteit iets van aardappelen, die worden geteeld in moes- en volkstuinen. Voor telers zijn de belangrijkste indicatoren smaak en houdbaarheid, terwijl de gewassen voor grote fabrikanten bestand moeten zijn tegen mechanische schade. Hij voegde toe dat het instituut momenteel twee andere aardappelrassen test. "Alle tests worden verspreid over drie jaar uitgevoerd. De Lux en Start zitten momenteel in hun tweede testjaar", besluit Shanin.

Source: tass.ru 

Publicatiedatum: