Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rabobank: Kosten kredietverliezen glastuinbouw beperkt

De glastuinbouw kent, net als het commercieel vastgoed en de scheepvaart, structurele problemen. Toch bleven de kosten kredietverliezen in het eerste half jaar van 2015 beperkt. Dat constateert de Rabobank in het vandaag gepubliceerde halfjaarverslag.

De hele Rabobank Groep heeft te maken met dalende kosten kredietverliezen. Dat heeft te maken met zaken als economische groei, bijbehorende hogere consumptieve bestedingen en export. Voor het tweede half jaar moet wel weer rekening gehouden worden met de structurele problemen in de glastuinbouw.

In het verslag wordt ook de kredietverlening aan de food- en agrisector vermeld van de Rabobank Group. Die steeg met 5% tot 96,8 (92,3) miljard euro. Hiervan was 65,8 (60,2) miljard euro verleend aan de primaire agrarische sector. Van de food- en agriportefeuille op groepsniveau was voor 34,1 (31,6) miljard euro aan kredieten in Nederland verstrekt en voor 62,7 (60,7) miljard euro aan kredieten buiten Nederland.

De kredietverlening van het binnenlands retailbankbedrijf, bestaande uit de lokale Rabobanken en de Obvion en Roparco, aan de food- en agrisector kwam in de eerste helft van 2015 uit op 28,0 miljard euro. Dat is een daling van 0,4 miljard ten opzichte van eind 2014. De kredietverlening aan deze sector beslaat 10% (10%) van de totale kredietportefeuille van het binnenlands retailbankbedrijf. "Rabobank heeft in Nederland al jarenlang een stabiel marktaandeel in de food- en agrisector van rond de 85% en is hiermee onmiskenbaar de belangrijkste financier van deze sector. Rabobank heeft deze positie verworven door haar agrarische wortels en haar sectorkennis, die ze in de loop der jaren heeft opgebouwd", schrijft het bedrijf.

Lees het halfjaarverslag hier.
Publicatiedatum: