Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuwe aardappelras in Frankrijk: Belle de Vendée
De oogst bij Plants du Bocage is in volle gang. Tot de volgende lente zal het bedrijf ongeveer 5.500 ton aardappelen hebben geoogst, gesorteerd, gedroogd en verzonden naar Frankrijk en het buitenland. 36 telers zijn onder een coöperatief aangesloten en delen samen 200 hectare, waarvan 130 hectare zich rond Epesse bevindt. "Onze core business is aardappelplanten. De consumptie-kant beslaat slechts 15% van onze activiteiten," legt Nicolas Picard van Plants du Bocage uit.
Als de aardappelen aankomen, worden ze gesorteerd en dan voor 8 tot 19 dagen gedroogd voor ze mechanisch en handmatig worden gekalibreerd. Als de aardappelen eenmaal door een rooster gevallen zijn om hun grootte vast te stellen, worden de aardappelen bestemd voor poten een maand lang opgeslagen op een temperatuur rond de 3 à 4 graden, waardoor het zetmeelgehalte afneemt en het glucosegehalte toeneemt voor een betere smaak.
Als ze eenmaal gekoeld zijn, wordt een derde geëxporteerd. Nog een derde wordt naar groothandelaren verspreid over Frankrijk gestuurd en de rest wordt naar handelsmaatschappijen gestuurd. "We hebben onlangs een aardappelras voor consumptie ontwikkeld, genaamd de Belle de Vendée zonder conserveringsmiddelen," kondigt Nicolas Picard aan.