Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Camerasysteem voor efficiente aanpak citrus greening Florida

Citrus greening blijft een wijdverspreid probleem in Florida. Telers hebben nu een manier gevonden om snel en nauwkeurig de hoeveelheid fruit te tellen, dat vroeg is gevallen om probleemgebieden te identificeren en daarmee tijd en geld te besparen. Onderzoekers van de universiteit van Florida, Wonsuk "Daniel" Lee, Daeun "Dana" Choi, Reza Ehsani en Fritz Roka bedachten een machine die te vroeg gevallen citrus telt. Het apparaat is geschikt voor diverse omstandigheden in citrusbomen, waaronder het aanpakken van de problemen van de variabele verlichting. Er kan daardoor nauwkeurig worden gekeken middels camera's en exacte locaties naar fruit dat eerder van de bomen afvalt dan ander fruit, wat wijst op een probleemgebied.

Volgens de onderzoekers is het mogelijk voor telers om deze data te gebruiken voor een efficiƫntere aanpak. Komt de vergroening van hun citrus snel dan kunnen zij management uitvoeren, zoals bemesting en irrigatieprogramma's, om vergroening en andere ziekten tegen te gaan en het verlies te minimaliseren. Dit alles helpt de kosten te verlagen en de winst te verhogen.

Lee en het UF/IFAS-team creƫerde een systeem met twee camera's, die de drie componenten van de basiskleuren weergeven - rood, groen en blauw - om nauwkeurige beelden te verkrijgen. De camera's zijn voorzien van microprocessoren en speciaal "ladinggekoppelde inrichting" sensors, die licht omzetten in elektronen voor een grotere resolutie. Het systeem werd tevens ontworpen met de voorwaarden van de citrusplantages in het achterhoofd: stoffige en vochtige omstandigheden met hoge temperaturen en laaghangende takken

Voor meer informatie:
Kimberly Moore Wilmoth
University of Florida
Tel: +1 352-294-3302
Email: k.moore.wilmoth@ufl.edu
Publicatiedatum: