Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Braziliaanse droogte nog niet zo erg als gedacht

Hoewel de droogte, die grote delen van Braziliƫ plaagt veel gewassen heeft aangetast, is er tot nu toe nog geen sprake van dat telers hun areaal hierdoor moeten verminderen. Het is nog afwachten hoeveel regen zal vallen in het regenseizoen, maar zelfs als water schaars wordt hebben telers andere mogelijkheden om hun volumes op peil te houden.

"Iedereen heeft het over watertekorten," zegt Adriana Prado van Itaueira Melons. "Maar als we met telers spreken, hebben ze het niet over het verminderen van de productie". Verbeteringen in watermanagement door de jaren heen hebben de impact van de huidige droogte verkleind. Ook hebben telers met succes een beroep gedaan op de overheid voor het toewijzen van meer water, zodat de volumes niet significant zijn gedaald.

"De binnenlandse teelt van meloenen zou aangetast kunnen worden, net zoals veel andere gewassen," zegt Adriana. "Maar niemand overweegt het verminderen van volumes voor de exportmarkt. Als de situatie erger wordt, dan zullen we zeker volumes verminderen, maar die verminderingen zullen niet zo ingrijpend zijn als waar mensen het nu over hebben." De meeste gewassen die in Braziliƫ worden geteeld hebben last gehad van het watertekort, afgezien van de appelteelt in het zuiden van het land. Adriana denkt dat verbeteringen in teelttechnieken kunnen helpen om de situatie onder controle te houden.

"Men heeft het over het verminderen van de rijstteelt, bijvoorbeeld, omdat dat meer water verbruikt dan fruit. De meeste telers gebruiken al nieuwe irrigatietechnieken, maar degenen die nu nog oude methodes gebruiken kunnen ook veranderen."

Publicatiedatum: