Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lieve Michielsen, Special Fruit:

"Papaja evolueert naar jaarrond product"

Tholen - Papaja is altijd een topproduct geweest in de verkoop bij Special Fruit. Dit vertelt Lieve Michielsen, verantwoordelijke voor exoten. "Met name tijdens feestperiodes rond Pasen en Kerst. We merken nu dat de papaja evolueert naar een jaarrond product. Zeker ook omdat het ons Ready To Eat-assortiment van avocado en mango perfect aanvult."



Flinke groei

Lieve vervolgt: "Maar vooral ook door de grote gezondheidsvoordelen die dit product heeft. Consumenten weten ook meer en meer de smaak van papaja te waarderen.
Wij merken een flinke groei de laatste jaren, zowel in aanbod aan leverancierszijde als in vraag van retailers en consumenten. Toen papaja pas geïntroduceerd werd in de markt was het vooral een product voor de horeca. Dan ging het met name over de variëteit Formosa. Nu zien we steeds meer vraag vanuit retail, door heel Europa."

Papaja is jaarrond beschikbaar. "Bij Special Fruit voeren we twee variëteiten van papaja. Deze zijn beiden afkomstig uit Brazilië, namelijk de Formosa en de Golden.
De Formosa is één van de grootste papajasoorten, tot wel 35 cm groot. Wij verkopen ze per drie aan een gewicht van 4,5 kilo. De Golden is kleiner en beschikbaar in kalibers 6 tot 12 met een gewicht van 3,5 kilo per doos. Beide soorten zijn zeer sappige vruchten met een heerlijke smaak met een mild zoet aroma. Ze hebben stevig, geel-oranje-roodachtig vruchtvlees en een groene schil."

Speciale combinatie met limoen

Sinds een paar jaar voert Special Fruit een speciale verpakking waar één of twee stuks papaja wordt gecombineerd met een limoen en een flyertje in vier talen. In de flyer wordt uitleg gegeven over de papaja en het gebruik. We merken dat consumenten hier nood aan hebben en dat de retailers en blij mee zijn. We zien de toekomst voor de papaja dan ook rooskleurig in."


De verpakking van Special Fruit: Papaja gecombineerd met limoen

Over de papaja
"De papaja is een peervormige vrucht met een vrij fijne, leerachtige geelgroene schil. Het vruchtvlees is stevig en oranje van kleur. Lekker rijp smaakt hij zoet en heeft hij de geur van abrikozen. De papaja is de vrucht van een meloenenboom en wordt ook wel boommeloen genoemd. De boom kan zes tot tien meter hoog worden en hij ontwikkelt geen takken. De vruchten moeten geoogst worden als het rijpingsproces net is begonnen, te vroeg geplukte papaja's kunnen niet meer narijpen."

'Ontdekt' door Columbus
"De papajaboom kan slecht tegen harde wind en een ander aandachtspunt is het belang van vruchtbare grond. Papaja groeit in tropische en subtropische klimaten.
De papaja of boommeloen is een lid van de Caricaceae. De oorsprong van de papaja ligt in Zuid-Mexico en Costa Rica vanwaar het fruit zich verder zuidwaarts heeft verspreid. De papaja is 'ontdekt' door Colombus, samen met de ontdekking van Zuid-Amerika. Hij noemde het 'fruit van de goden'. De Spanjaarden zijn mee verantwoordelijk voor de verdere verspreiding richting de Filipijnen, Maleisië en India rond 1625. In Europa kreeg de papaja pas rond 1900 voet aan wal, nadat Europeanen de vrucht hadden leren kennen in hun kolonies."



Klik hier voor meer informatie over de papaja.

Voor meer informatie:
Lieve Michielsen
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
Tel: +32-(0)3 3301792
Fax: +32-(0)3 3150843
www.specialfruit.be
info@specialfruit.be