Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belgapomprijs vroege aardappelen: 150 euro

De Belgapom-prijs voor vroege aardappelen op vrijdag 24 juli bedroeg 150 euro per ton (excl. BTW) of 159,00 euro per ton (incl. BTW). Belgapom spreekt van een stabiele markt, waarbij het aanbod gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

Evolutie

De wekelijkse Belgapomnotering voor vroege aardappelen (juli-augustus) en voor Bintje en de waarneming voor andere rassen (bewaarseizoen) geeft een duidelijke indicatie van de evolutie van de vrije aardappelmarkt voor de verwerking van aardappelen tot diepvriesfriet.

Daarnaast maken telers, handel en verwerking in steeds grotere mate gebruik van teeltcontracten, die een grotere stabiliteit van de grondstofprijs op het oog hebben.
De verhouding tussen beide instrumenten om aardappelen te kopen en verkopen kunnen verschillen van bedrijf tot bedrijf. Beide componenten dienen in rekening gebracht te worden om de evolutie van de grondstofprijs te volgen.

Vandaar dat de grafiek bij de Belgapomnotering vanaf de oogst 2014 ook de maandelijkse evolutie van de gemiddelde contractprijs bij handel en verwerking zal weergeven, naast deze van de wekelijkse Belgapomnotering.
Publicatiedatum: