Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deprez Handling Solutions - ERC-Machinery - Qreenno - Longobardi - Modesta

Uienspecialisten bundelen krachten in Onion Tech Alliance

Tholen - Vijf leveranciers in de uienverwerkende sector hebben de krachten gebundeld in de Onion Tech Alliance (OTA). De partijen bieden de markt een transparant platform en hebben de stevige ambitie om de uienverwerking in binnen- en buitenland naar een hoger niveau te tillen.


 
OTA heeft zich als doel gesteld om wereldwijd bij 90% of meer van de projecten aan tafel te zitten en de helpende hand te bieden bij complexe verwerkingsvraagstukken. "Projecten worden steeds groter en complexer", aldus de partners van OTA. "Je kunt verwerking en verpakking niet meer zien als een aaneenschakeling van losse componenten. De verschillende machines in de productieketen communiceren tot op de dag van vandaag nauwelijks met elkaar, maar door steeds verdergaande onderlinge afhankelijkheid is een integrale benadering noodzakelijk. "
 
Door de krachtenbundeling van Onion Tech Alliance wordt een project vanuit een breder perspectief benaderd waardoor de efficiency aanzienlijk toeneemt. "Leveranciers zijn tot op de dag van vandaag gewend om de losse stukjes aan elkaar te passen, dat is inefficiënt en kost altijd meer. OTA wil echter in samenspraak met de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase de complete puzzel leggen. We weten als individuele spelers wat we kunnen, maar als OTA kunnen we de sector meer bieden. OTA biedt de klant nu één gesprekspartner en een oplossing voor het hele proces."


 
Onion Tech Alliance is overtuigd dat de uienverwerkende industrie de komende periode een flinke ontwikkeling zal doormaken. "Door deze innovatie te stimuleren en te faciliteren wordt verwerkers de mogelijkheid geboden om zich te onderscheiden. Veel bedrijven zitten vast aan conventionele apparatuur en verknipte processen. OTA constateert wereldwijd een toenemende vraag naar totaaloplossingen en voorziet de komende tijd een omwenteling in de uienverwerking. Product handling, optisch sorteren, integrale lijnbesturing en waterdichte traceerbaarheid worden steeds belangrijker voor een goede en constant kwaliteit."
 
Over het gehele spectrum staan uienverwerkers onder hoge druk. Druk, die volgens OTA wordt veroorzaakt door in toenemende mate duurder wordende arbeid en steeds minder beschikbare (buitenlandse) werknemers die bereid zijn het stof, het lawaai en de lange uren van de uienloodsen te trotseren. De sector-brede overstap naar verdergaande automatisering is onvermijdelijk, maar complex en kapitaalintensief. Investeringsbeslissingen hebben decennialange impact.
 
"OTA wil samen met de uiensector de juiste processen ontwikkelen voor de komende decennia, en kiest een gezamenlijke en integrale benadering. Die benadering uit zich in het geïntegreerd ontwerpen op basis van individuele specialismes, het door ontwikkelen van bestaande technieken en het gezamenlijk verantwoording afleggen over de totaalperformance, de besturing en koppeling van IT-systemen, en het gemeenschappelijk leveren van service en projectondersteuning."


 
Elk van de deelnemende partijen brengt zijn eigen specialisme in: ERC Machinery (productietechniek voor verwerking en verpakking), Longobardi (electronische sorteertechniek), Deprez Handling Solutions (intern transport- en opslagtechniek), Modesta (scheiding- en ontstoffingstechniek) en Qreenno (advies- en ingenieursdiensten). Tijdens de komende Landelijke Uiendag en de Fruit Logistica in Berlijn zal de Onion Tech Alliance zich gezamenlijk presenteren.

www.oniontechalliance.com