Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

11% meer omzet voor Zespri

Tijdens de jaarlijkse meeting van Zespri concludeerde voorzitter Peter McBride dat seizoen 2014/2015 naar tevredenheid is verlopen. Hij vertelde dat meer dan 350 teler-aandeelhouders in Tauranga dat Zespri een omzet van 1,57 miljard in dit seizoen heeft behaald. Dit is een stijging van 16%. McBride meldde een winst na belasting is verdubbeld van 17,2 miljoen dollar in 2014/2014 naar 34,6 miljard miljoen in 2014/2015.

De volumes van de Nieuw-Zeelandse kiwi is met 11% gestegen tot 95,2 miljoen dozen dit seizoen. In de komende vijf jaar verwacht Zespri te groeien naar meer dan 130 miljoen dozen. Zespri leverde mooie rendementen aan telers en ontwikkelde verkoopplatforms voor de toenemende Gold-volumes in zowel bestaande als nieuwe markten.
 

Zespri Chairman Peter McBride.


Sungold (Gold3) is dit jaar goed gegroeid en werd goed ontvangen in de gehele keten. We blijven bezig om mensen kennis te laten maken met die nieuwe product door middel van diverse marketingtechnieken", aldus McBride.

Stijging Gold

De Gold-volumes zullen naar verwachting groeien van 18,7 miljoen dozen in 2014/2015 tot ongeveer 30 miljoen dozen in 2015/2016. Rond 2020 wordt een volume van 60 miljoen dozen verwacht. Ook wordt een stijging verwacht in de Gold-volumes van andere origines.

"De Orchard Gate Return per tray voor de Green kwam uit op maximaal $6,01 en bereikte de gemiddelde per hectare opbrengst een recordhoogte van $53,884. Met name door de verkoopprestaties, een hogere opbrengst en een tekort aan Chileense kiwis in de markt. Hoewel Zespri positief is over de uitkeringen aan telers en aandeelhouders, ervaren we wel tegenslagen van bijvoorbeeld de zwakkere euro en yen en een herstel van Chileense volumes."
 
Voor meer informatie:
Rachel Lynch
Zespri
Tel: +61 027 509 1805
Email: rachel.lynch@zespri.com
Publicatiedatum: