Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Polen verwacht goede appeloogst

Door de gunstige weersomstandigheden hopen Poolse fruittelers op hoge opbrengsten van de appelteelt. Volgens het Bureau voor de Statistiek bedroeg de appelproductie in 2014 ongeveer 3,2 miljoen ton - dat is 3,7 procent meer dan vorig jaar. Het volume is zelfs bijna 50 procent groter dan het gemiddelde van de jaren 2006-2010.

"Ondanks de moeilijkheden die werden veroorzaakt door het Russisch embargo, werd vorig jaar de volledige productie verkocht." Aldus de voorzitter van de Vereniging van Poolse Fruittelers, Miroslaw Maliszewski. Hij voegde toe dat de moeilijkste tijd het begin van het seizoen was, toen de aankoopprijs van appelen erg laag was en telers gedwongen werden hun appelen snel te verkopen, om zware verliezen te voorkomen.

"De vooruitzichten voor de appelverkoop in 2015/16 zijn vrij optimistisch. Als Rusland appelen blijft kopen van Wit-Rusland, Oekraïne, Servië en Macedonië, zullen deze landen hun productie dus aan de Russische markt verkopen, waardoor ze in staat zijn Poolse appelen af te nemen", legde Maliszewski uit. Hij wees er ook op dat er zich exportmogelijkheden voordoen voor Poolse appelen, naar bestemmingen in Noord-Afrika, China en Vietnam.

Publicatiedatum: