Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse telers hopen op goede oogst morellen

Turkse telers uit Sultandagi, aan de Egeïsche zee, hebben door slechte weersomstandigheden een teleurstellende zoete kersenoogst gehad van het Ziraat 900 ras. De telers kijken nu uit naar de oogst van de morellen (zure kersen). De bijnaam van de kersen is 'kleine rode 2' omdat deze kersen vaak rond de 2 lire per kilo (gelijk aan €0,70 cent) worden verkocht.

De Kamer van Agricultuur uit Sultandagi heeft in een statement laten weten dat de regio één van de leiders is in de productie van morellen en zoete kersen. 10% van alle morellen in Turkije komt uit het gebied.



Hasan Dinc, de voorzitter van de Kamer, zegt dat de kersen zeer populair zijn bij sapbedrijven. "Telers uit de regio laten een deel van de kersen drogen om ze te verkopen in de herfst- en wintermaanden. Morellen zijn goed voor de gezondheid. Nu er meer bekend raakt over de goede eigenschappen van zure kersen wordt dit product ook steeds populairder on consumenten. Hierdoor is de prijs in recente jaren alsmaar gestegen".

Door slecht weer zijn er minder zoete kersen geproduceerd dan in eerdere jaren. De telers hopen dat de zure kersen het dit jaar beter zullen doen. Het fruit zou kunnen worden verkocht vanaf €0,50 tot €0,60 per kilo. Afgelopen jaar werden er 15.000 tot 16.000 ton zure kersen geproduceerd in het gebied. Dit jaar wordt de oogst verwacht op te lopen tot 10.000 ton.
Publicatiedatum: