Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse aardappelverwerker opent tweede fabriek

Het bedrijf Glens of Antrim Potatoes uit Cushendall in het Verenigd Koninkrijk gaat €1,8 miljoen investeren in een tweede aardappelverwerkingsfabriek en verpakkingslijn. Het bedrijf is opgericht in 1972 en is een van de grootste werkgevers in Glens met meer dan 60 werknemers. Momenteel exporteert Glens of Antrim Potatoes haar producten binnen het Verenigd Koninkrijk en naar Ierland.

De investering is gedeeltelijk gefinancierd door Danske Bank en door het Departement van Landbouwontwikkeling.

"In 2009 hebben wij onze eerste opslag en productie geopend van 2.300 vierkante meter in Ballymena", zegt de directeur Michael McKillop: "Sindsdien hebben we zoveel groei meegemaakt dat we nu klaar zijn om een tweede opslag te openen. Elke jaar telen wij nieuwe aardappelrassen. We doen ook veel onderzoek naar wat de beste manieren zijn om aardappelen klaar te maken".

"Afgelopen jaar hebben we een nieuwe verpakking ontwikkeld die deze herfst zal worden geïntroduceerd. De verpakking is uniek omdat deze rechtop staat op het schap waardoor alle informatie veel beter te lezen is. Onze nieuwe rassen zullen hierin worden verpakt en op de verpakking zal worden uitgelegd hoe deze het beste klaar te maken".

"In de toekomst willen we graag onze producten op de Europese markt verkopen. We investeren in nieuwe verpakkingen en we doen ook onderzoek naar aardappelen die in de magnetron klaargemaakt kunnen worden. Danske Bank heeft ons goed gesteund en kan ons extra informatie geven waar dit nodig is".

Publicatiedatum: