Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
in voormalig pand Hispa

Kivits-Drunen / Goes Handling starten logistiek centrum in Barendrecht

Per 1 januari aanstaande zal de combinatie Kivits-Drunen / Goes Handling een koelhuis en logistieke centrum gaan betrekken in Barendrecht. Het gaat om de beide panden van voormalig Hispa die op dit moment gebruikt worden door Staay-Hispa. "Kivits heeft al jaren gekeken naar locatie Barendrecht, maar een voldoende groot pand in combinatie met de juiste bedrijfseconomische voorwaarden was niet beschikbaar. Voldoende omvang, de juiste prijs en de juiste locatie zijn de kritische factoren om een succesvolle logistieke operatie te kunnen organiseren", aldus Rob van Opzeeland, directeur van Kivits-Drunen.


Ad Goes, Rob van Opzeeland en Miguel Gonzalez

In 2014 heeft Kivits-Drunen in combinatie met een aantal ex-Goes'ers een succesvolle doorstart gerealiseerd van de koelhuizen van Goes in De Meern na het faillissement van de Goes-bedrijven. "Hier is gebleken is dat één en één, twee en half is", aldus Ad Goes, directeur van Goes Handling BV. "Goes met haar loyale klanten, kennis van fruitopslag en de beschikbaarheid van 10 ULO-cellen, die Kivits niet tot haar beschikking had. En Kivits met haar eigen transportbedrijf, in-, om- en verpakbedrijf (Boostpacking BV), logistiek proces engineering bedrijf (Boostlogix BV), freight forwarding bedrijf (K&H Forwarding BV) én haar kennis van logistiek richting retail maken een prima match en zorgen voor voordeel bij alle stake-holders."

De contacten tussen de eigenaar van de panden in Barendrecht, Miguel Gonzalez en Rob van Opzeeland bestaan al lang. Toen duidelijk werd dat Staay-Hispa zou gaan verhuizen zijn meerdere scenario's voor de panden in Barendrecht besproken. Uiteindelijk is er een deal gekomen waardoor Kivits-Goes de beide panden gaat huren en als logistiek centrum gaat exploiteren. In deze exploitatie zullen de overige activiteiten van Kivits-Goes ook direct ter beschikking komen voor de klanten op Barendrecht (in-, om-, en verpak, transport, proces-engineering en freight forwarding.). Tevens zijn meerdere kantoorunits voor verhuur aan klanten beschikbaar.

"Met deze nieuwe stap zijn wij ervan overtuigd dat bestaande en nieuwe klanten beter bediend kunnen worden. Gekoelde opslag in de driehoek Waalwijk – De Meern – Barendrecht (totaal 10 panden), in-, om-, en verpakken op alle locaties en ook kantoorhuisvesting op alle locaties. Door volume, meerdere locaties en alle indirecte processen centraal en dus efficiënt geregeld zorgt er voor dat wij met veel vertrouwen deze stap zetten ",aldus Rob van Opzeeland.

Vanaf januari zal Kivits – Goes totaal een tiental voornamelijk gekoelde logistieke panden exploiteren, zijn meer dan 100 gekoelde vrachtwagens in de Benelux onderweg en worden veel meer dan 10.000 orders per week afgehandeld. In totaal zijn binnen de groep ongeveer 250 mensen dagelijks bezig met de geconditioneerde Supply Chain.

Voor meer informatie:
robvanopzeeland@kivitsdrunen.nl
agoes@goeshandling.nl

Publicatiedatum: