Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Italiaanse druiven

Het komende seizoen van Italiaanse druiven wordt vooral gevormd door de ontwikkeling van nieuwe witte, rode en zwarte rassen, meldt de Duitse full service aanbieder KÖLLA. "Vergeleken met vorig jaar spreekt men, ondanks de nieuw aangeplante plantages, van circa 30 tot 35 procent minder druiven", aldus het bedrijf. "De schommelingen in de afgelopen twee jaar waren enorm. De hoeveelheid fruit aan de bomen is dit jaar eerder klein, ook bij de nieuwe rassen zoals ARRA. Bij de late rassen zoals 'Regal seedless' schijnt het echter een normale oogst te worden."



Als één van de hoofdrassen onder de witte en pitloze varianten geldt het druivenras Sugraone. In de Italiaanse teeltgebieden wordt dit ras sinds 20 juli 2015 geoogst, verklaart de importeur. Ook het ras Mystery wordt al geoogst. Tot nu toe echter wel in kleine hoeveelheden die in het binnenland worden verkocht. Het nieuwe ras ARRA 11 wordt vanaf week 29 geoogst. In de loop van het seizoen zal dit ras opgevolgd worden door de ARRA 15. Twee klassieke rassen zijn Thompson- en Regal-seedless. Deze twee rassen zijn echter pas voor de oogst in oktober en november gepland.

Bij de pitloze rode en zwarte rassen worden de varianten VitroBlack en Early Red Sweet pas over enkele dagen aangeboden. Daarom is het aanbod op dit gebied nog erg beperkt. De rassen Summer Royal en Palieri Seedless zullen in een grotere hoeveelheid vanaf week 30 beschikbaar zijn.

Vanaf week 30 zullen Crimson Seedless druiven beschikbaar zijn. "Helaas hebben de Crimson druiven steeds weer problemen met de kleuring. De goede smaak en zeer goede houdbaarheid maken dit echter weer goed", aldus KÖLLA. "Aan de vraag in oktober en november zal met deze druiven worden voldaan. Nieuwe rassen zoals bijvoorbeeld ARRA zullen het aanbod completeren."


Voor meer informatie:
KÖLLA GmbH & Co. KG
An der Gümpgesbrücke 7, 41564 Kaarst
Tel. +49 (0)2131 66 13 -101/ -103/ -105/ -111/ -115
info@koella.com
www.koella.com
Publicatiedatum: