- Paraguayo, wilde of platte perzik
Hij is plat, fluweelachtig, heeft wit vlees, een kleine pit en smaakt intens aromatisch. Net als alle perziken biedt hij zeer veel kalium voor de spieren en zenuwen. Tien jaar geleden was de wilde perzik nog een luxe product, maar inmiddels wordt hij in Spanje op grote schaal geteeld. In Duitsland cultiveren wijnbouwers sinds enkele jaren weer een ras op braakliggende wijnbergen, dat bijna uitgestorven was: de rode wijnbergperzik. Deze heeft in de herfst seizoen. - Gele perzik
Deze klassieker is zo groot als een tennisbal, met een zachte vacht, geel sappig vruchtvlees en een mild aroma. Meestal stamt hij uit Spanje, maar vaak komt hij ook uit Italiƫ en Frankrijk. In de afgelopen decennia namen de vraag en het areaal af. - Witte perzik
De witte perzik is sappig en heeft een fijn aroma. Witte perziken zijn duurder dan gele perziken, en zijn vooral in Frankrijk geliefd. - Nectarine
Dit teeltresultaat uit een perzik en een pruim heeft een gladde, onbehaarde schil. Nectarines met vast vruchtvlees hebben meer dan dubbel zoveel vitamine C als perziken. Ze zijn ook minder gevoelig voor druk en laten zich beter transporteren.
Bron: www.test.de