Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vertraging bij Italiaanse druiven

De start van het Italiaanse druivenseizoen staat voor de deur. Een specialist op het gebied van druiven is de Duitse aanbieder KÖLLA. Met behulp van haar jarenlange ervaring geeft het bedrijf een kort overzicht van het seizoensverloop, de traditionele en nieuwe rassen en de te verwachten kwaliteit van de hoofdrassen met pit.


© KÖLLA GmbH & Co. KG

In de regio Apulië is er momenteel een vertraging van circa zeven tot negen dagen bij alle rassen vast te stellen. De vertraging van de druiven uit Sicilië zal zelfs nog groter uitvallen. Hier rekent KÖLLA op een vertraging van 10 tot 14 dagen.

Viktoria
De eerste druiven van het witte ras Viktoria uit Apulië zijn al sinds week 28 verkrijgbaar. Stijgende hoeveelheden zijn uit deze regio vanaf week 30 te verwachten. De totale oogst uit Apulië zal volgens KÖLLA dit seizoen minstens op het niveau van vorig jaar liggen. De kwaliteit is over het algemeen zeer goed.

Italia
De eerste Italia druiven uit Sicilië worden momenteel al in kleine hoeveelheden verkocht. In de komende 3-4 weken zal het aanbod hiervan toenemen. Bij de Italia druiven uit Apulië verliep de bloeiperiode niet optimaal, daarom verwacht KÖLLA een circa 30 tot 35 procent kleinere oogst. Volgens het bedrijf wordt de kwaliteit tot nu toe als middelmatig ingeschat. De seizoensstart wordt eind augustus of begin september verwacht, afhankelijk van het seizoensverloop van het ras Viktoria.

De oude rassen zoals Regina Vera en Pizzutella worden zo goed als alleen nog op de Italiaanse markt of aan de liefhebbers van deze rassen in Zuid-Duitsland verkocht.

Blauwe rassen
Het blauwe ras Black Magic wordt sinds week 26 door KÖLLA verkocht, het enige beschikbare donkere ras met pit uit Sicilië en Apulië. Eind juli/ begin augustus volgt de overgang naar het ras Palieri met circa zeven dagen vertraging. De oogsthoeveelheden zullen volgens KÖLLA waarschijnlijk onder die van vorig jaar liggen.

Red Globe
Vanaf week 34 tot week 35 wordt het rode ras Red Globe verwacht. "De kwaliteit van de Red Globe uit Apulië wordt eerder problematisch ingeschat met een lage beschikbaarheid", verklaart KÖLLA. "Uit Sicilië verwachten we daarentegen een normale oogst en goede kwaliteit."

Voor meer informatie:
KÖLLA GmbH & Co. KG
An der Gümpgesbrücke 7, 41564 Kaarst
Tel. +49 (0)2131 66 13 -101/ -103/ -105/ -111/ -115
info@koella.com
www.koella.com
Publicatiedatum: