Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronnie Moorman, Willem Dijk AGF:

"Druivenmarkt vriendelijker geprijsd door zomervakantie en groter aanbod"



Tholen - Enkele maanden was er sprake van een heuse vraagmarkt voor druiven, maar inmiddels is de markt wat rustiger geworden. "Door de zomervakanties vind ik de vraag wat tegenvallen. De markt is wat op zijn retour, alleen op de Duitse markt is de vraag nog goed. Er is links en rechts behoorlijk wat aanbod, naast Italiƫ bieden ook Spanje en Portugal momenteel witte druiven aan", vertelt Ronnie Moorman van Willem Dijk AGF. "De prijzen liggen op een niveau tot 13 euro. Ik hoop dat de markt de komende weken wat 'vriendelijker' wordt."



Willem Dijk AGF ontvangt tot eind november Italiaanse witte en blauwe druiven van de rassen Victoria, Paleri, Italia en Red Globe. "De verwachting was dat de Italiaanse druivenproductie 30% lager uit zou vallen, maar dat betekent niet dat er 30% minder naar Nederland komt. Ik verwacht zelf dat de aanvoerdaling beperkt blijft", zegt Ronnie. "De kwaliteit van de Italiaanse druiven is prima, goed gepakt met een grove korrel. Men probeert steeds meer over te schakelen op pitloze druiven, maar kenners weten de Victoria-druiven wel te waarderen."



Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF BV
Ronnie Moorman
06-53374274
ronnie@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl