Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Arjan Biesheuvel:

"Vlotte seizoenstart Hollandse knoflook"

Tholen - Het Hollandse verse knoflookseizoen ging eind juni weer van start bij Biesheuvel Knoflook. "We zijn lekker begonnen. Door het late voorjaar is de knoflook rustig gegroeid. We hebben daardoor geen topopbrengst, maar wel een goede kwaliteit", vertelt Arjan Biesheuvel. Hij schat het Nederlandse knoflookareaal in op hetzelfde niveau als vorig jaar. Het teeltbedrijf uit Slootdorp voorziet de via Best of Four de Nederlandse exporteurs en supermarkten van verse knoflook.



"Op dit moment verloopt de afzet vrij rustig, maar dat geldt eigenlijk altijd voor de zomervakantie. Het seizoen is wel een stuk vlotter gestart. In Egypte en Zuid-Europa had men wel wat problemen met de teelt en dat zorgde voor een vlotte overgang naar het Hollandse seizoen. Verleden jaar hadden we veel meer prijsdruk", vertelt de teler. "Via onze klanten gaat de knoflook naar tal van Europese landen en daarnaast proberen we ook nieuwe markten aan te boren."



Volgens Arjan neemt de verkoop door de jaren heen toe. "We zijn ook erg actief om de verse knoflook in Nederland te promoten. Want het blijft natuurlijk van de zotte dat 90% van de knoflook in de Nederlandse supermarkten uit China komt, terwijl er Nederlandse beschikbaar is. Daarbij bedien ik sommige klanten jaarrond knoflook door directe import uit Zimbabwe, Argentiniƫ, Egypte en Zuid-Europa."



Aanvullend op de verse knoflook heeft Biesheuvel de afgelopen jaren tal van andere knoflookproducten op de markt gebracht, zoals knoflookmayo, knoflookketchup, aioli knoflookroomsoep, knoflookkaas en gehakte knoflook in diverse varianten. "We krijgen hierop leuke reacties uit de markt. Sinds een half jaar hebben we een productontwikkelaar in dienst, dus er zullen de komende tijd nog leuke introducties volgen", belooft Arjan.

Voor meer informatie:
Biesheuvel Knoflook
1774 NL Slootdorp
Tel: 0227-656225
info@biesheuvelknoflook.nl
www.biesheuvelknoflook.nl