Nieuwe verpakking verlengt houdbaarheid champignons
Hoelang de houdbaarheid verlengt wordt kan Peter niet precies zeggen maar na een week is het verschil met de normale plastic bakje al te zien. Een ander verschil zit in de productie: "De teelt wordt gestuurd door een rustig schema zodat de champignons op een natuurlijke manier uit groeien. Het verpakken in het zakje gebeurt allemaal met de hand, dit geeft een extra controle op de kwaliteit."
De afzet is volgens Peter het laatste halfjaar flink gegroeid. "We verpakken inmiddels per week zo'n 3000 zakjes champignons en andere paddenstoelen die via de groentenspeciaalzaken en supermarkten zoals MCD, Boon'smarkt en Landmarkt worden afgezet. Ook op internet vinden de paddenstoelen via Deterra en Bonavito hun weg naar de klanten. Daarnaast hebben we in AGF-groothandel Van der Lem een belangrijke afnemer. Consumenten willen toch weer terug naar lokale en gezonde teelt en willen een gezicht bij het product dat ze kopen. Als de klant voor woensdagmiddag 12 uur een bestelling plaatst, heeft hij dat de volgende dag in huis. Klanten denken vaak eerst aan de prijs, maar dan zien ze dat ze door de langere houdbaarheid en de kwaliteit uiteindelijk meer waar voor hun geld krijgen."
Bekijk hier de uitzending terug van RTL's 'Ik zou wel eens willen weten'.
Meer informatie:
Van Herwijnen Champignons
Peter van Herwijnen
E: peter.van.herwijnen@hetnet.nl
W: www.vanherwijnenchampignons.nl
F: www.facebook.com/vanherwijnenchampignons
T: 0418-637468 - 0611889491