Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse vijgen een week later

Traditioneel komt 99% van de zwarte Bursa vijgen uit Bursa in Turkije. Het vijgenseizoen loopt van eind augustus tot aan het midden van september. Zeven jaar geleden is het bedrijf Özler Ziraat in het zuiden van Turkije begonnen met het aanplanten van vijgenbomen in de buurt van Adana, een ander bekend landbouwgebied.

Gedeelde eigenaar en commercieel directrice van Özler Ziraat, Ayse Ozler, legt uit: "We verwachten dat de vijgenoogst volgende week zal beginnen. In het begin zal de opbrengst nog gelimiteerd zijn. De eerste vijgen zullen exclusief worden geëxporteerd naar Zwitserland, het Midden-Oosten en een aantal bestemmingen in Azië waaronder Hong Kong en Singapore".

 
Nicheproduct
In Zwitserland worden vijgen als een nicheproduct beschouwd. "Tegen de tijd dat onze vijgen de Zwitserse markt opkomen zijn er geen vijgen uit Brazilië meer te verkrijgen. De enige andere vijgen komen dan nog uit Israël. We hebben ook een sterke marktpositie in het Midden-Oosten waar, door politieke redenen, Israël niet overal haar vijgen kan afzetten. Vijgen worden steeds populairder in Azië wegens hun gezonde eigenschappen, waaronder een hoog vezelgehalte".

De kwaliteit van de vijgen kan moeilijk worden voorspeld voordat de oogst begint: "Het enige dat we nu al zeker weten is dat de opbrengst dit jaar minder zal zijn door de weersomstandigheden. De oogst zal ook een week later beginnen dan afgelopen seizoen. Dit is hetzelfde voor andere landbouwproducten uit Turkije, zoals druiven en tomaten".

Ozler vertrouwt op de kwaliteit van Turkse vijgen: "Consumenten prefereren vijgen uit Turkije. De kwaliteit van onze vijgen is beter dan die van vijgen uit Brazilië of Peru".

Voor meer informatie:
Ayse Ozler
Özler Ziraat
Tel: +90-322-454-77-41
Email: ayseozler@gmail.com
www.hasat.net
 
Publicatiedatum: