Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
maakt verpakking ook tamper evident

Banderol vervangt klassieke etiket op verpakking AGF

De banderol vervangt alternatieve verpakkingsmethoden als omdozen of krimpfolie en het gebruik van banderolleer- of bandeermachines is een manier in het terugdringen van verpakkingsmateriaal. Ook vervangt de banderol regelmatig het klassieke etiket, want banderolleren is feitelijk een vorm van 'linerless labeling' met veel ruimte voor product- of branding informatie.



Huur voor try-out
Hans ten Dikken: "Een eerste ervaring met banderolleertechniek start regelmatig met de huur van een verrijdbare stand alone machine. Als try-out of voor actieperiodes, waarbij de banderol de actiedrager is. In veel gevallen gaat de huur over in koop. Nog een stap verder is dat de banderolleertechniek volledig wordt geïntegreerd in volautomatische lijnen. Een trend overigens, die momenteel wereldwijd waarneembaar is."

Afhankelijk van het te banderolleren product worden de machines in de productiefabriek van Bandall voorzien van pushers en zij-afrollers. Eventuele printers kunnen gelijktijdig met het banderolleerproces tal van gegevens, zoals QR-codes, barcodes en houdbaarheidsdata op de banderol mee printen. De Bandall installaties kunnen snel en modulair worden opgebouwd en waar nodig van tal van maatwerkopties worden voorzien.



Het Ultra Clean Seal (UCS) systeem staat garant voor een schone en reuk- en rookvrije seal. Bovendien is de banderolleertechniek in staat om verpakkingen met een licht onregelmatige omtrek toch van een keurige en strakke banderol te voorzien. Het systeem is namelijk zodanig instelbaar dat kleine afwijkende toleranties toch perfect worden opgevangen. Omdat een banderol met banderolleermachines exact ten opzichte van het product te positioneren is, kan branding informatie exact op de gewenste plek op de banderol worden geplaatst. Dit is een handige functie voor retail-, marketing- en brandmanagers.

Bijkomend voordeel is dat de banderol een verpakking gelijk tamper evident maakt. Handig voor bijvoorbeeld de bekende plastic bakjes met blauwe bessen, frambozen of bramen. Vaak slechts verpakt in een plastic bakje met geklemde deksel. Met een banderol eromheen ontstaat gegarandeerd een tamper evident verpakking, die ook nog eens onderscheidend is.

Voor meer informatie:
Bandall Benelux B.V.
Hans den Dikken
T: +31 (0)348 431520
E: info@bandall.com
www.bandall.com

Publicatiedatum: