Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lang houdbare Infinite Gold-meloen geeft telers flexibiliteit

Sakata Seed America heeft onlangs een nieuwe variĆ«teit cantaloupe onthuld. Infinite Gold LSL (Long Shelf Life) is geteeld door middel van traditionele methodes en kenmerkt zich door zijn lange houdbaarheid en hoge opbrengst. "De meloen is lang houdbaar in het veld, waardoor er sprake is van meer flexibiliteit tijdens het oogsten en transport, als ook langdurige versheid in de schappen of in de keuken van de consument," legt Gattis Guffey van Sakata uit. 



Door de lange houdbaarheid hebben telers meer flexibiliteit tijdens de oogsttijd, als het aankomt op het weer, marktprijzen of de beschikbaarheid over werknemers. Ze kunnen in twee tot drie momenten geoogst worden. Dit betekent besparing op bemesting, minder gebruik van water en minder behoefte aan machines en arbeid, als ook een verminderd risico op besmetting of andere gezondheidsrisico's.

Normaal zou de ontwikkeling van een lang houdbare meloen ten koste gaan van de smaak van het product, maar dit was niet het geval met Infinite Gold, aldus Gattis. 

Klik op InfiniteCantaloupe.com voor meer informatie.
Publicatiedatum: